Vakttelefon 24/ 7

+47 70 30 99 91

Vakttelefon 24/ 7

+47 70 30 99 91

Solcelleanlegg

Høy strømregning, uforutsigbare strømpriser og tilgang på fornybar energi er bare noen av grunnene til å investere i solenergi på taket!

Et solcelleanlegg er markedets
beste strømavtale!

Et solcelleanlegg produserer en gitt mengde strøm hvert år til én fast pris. Når anlegget er nedbetalt etter 8-11 år så er strømmen fra anlegget helt gratis de neste 20-30 årene. Dette gir bedriften deres en forutsigbarhet og man blir mindre avhengig av svingningene i strømprisen.

Vi gir deg PvSol rapport og lønnsomhetsanalyse helt gratis. Med dette har du full oversikt på investering, produksjon, nedbetalingstid og andre nøkkeltall. Med solceller kan du redusere driftsutgiftene til strøm kraftig.

Anlegget kjører automatisk, krever lite vedlikehold og har gode garantier!

Det trengs ikke eget personell til å drifte solcelleanlegget. Det blir satt opp for å gå automatisk og styres av inverterne med forhåndsprogrammere drifts-innstillinger. Anlegget består i hovedsak av 4 forskjellige komponenter som krever lite / ingen vedlikehold og skal tåle vær og vind i lang tid. 

Når vi monterer et solcelleanlegg får du med garantipapirer fra produsent og grossist. Solcellene har minimum 15 års garanti og invertere har minst 10 år. Ønsker dere å utvide garantiene er det mulig. Man kan uansett være trygg på at produktene er av høy kvalitet og at alt blir ordnet om noe skulle skje innenfor garantitiden. 

Hvorfor bruke OOEL som din leverandør?

God service

Høy kvalitet

Solid partner

Våre produkter

OOEL er ikke bundet opp mot en enkelt leverandør. Vi tar utgangspunkt i kriteriene for hvert prosjekt og velger de beste produktene ut ifra kundens behov. Uansett om det er pris, kvalitet, produksjon, Co2 avtrykk som er viktig for dere, så har vi de riktige produktene. 

Felles for våre produkter er en gjennomgående høy kvalitet og gode garantier på både produkt og produksjon. Solcellepanelene har minst 15 års produktgaranti og 25 års produksjonsgaranti. Når anlegget blir levert får dere tilsendt dokumentasjon fra leverandør og grossist på garantiene. 

Ingen bygg er like og vi benytter ingeniører til å velge den beste løsningen og de riktige produktene. Område, skygger, snøfall, vind og mye mer spiller inn.

Svarene på spørsmålene alle lurer på!

Her finner du svarene på de 5 mest stilte spørsmålene fra våre kunder

Er snø et problem?

Det kortet svaret er nei. Takene på de fleste bygg er laget for å tåle 300 kg / kvm. Et solcelleanlegg veier i gjennomsnitt 16 kg / kvm. Så selv på vinteren, når det kommer mye snø på taket ditt, så trenger man ikke bekymre seg. Produksjonen er så lav fra desember til februar at du heller ikke trenger å bekymre deg for å måke taket. Alt blir kalkulert av våre ingeniører.

Hva med overskuddsstrøm?

Når vi installerer solcelleanlegget på taket ditt, så melder vi deg også opp med en plusskundeavtale hos din strømleverandør. I norge er det lov til å selge 100 kWp ut på nettet. Det er kun begrensninger på effekten, og ikke på mengden. Vi anbefaler alle kunder og finne en strømleverandør med gode avtaler for solcelleanlegg. Da kan du få godt betalt selv om du ikke bruker strømmen.

Fortell om driften av anlegget!

Inverterne i et solcelleanlegg er de som drifter hele anlegget. Det er de som tar imot strømmen som blir produsert og gjør den om slik du kan bruke den i bygget. Inverterne er hjertet og hjernen. Du får tilgang til et system som gir deg «live» tall på produksjon, forbruk og salg til nettet. Alt skjer helt automatisk og krever lite fra deg som bruker. Er det feil på anlegget så får vi beskjed og rykker ut for å ordne opp.

Vi er bekymret for strømbrudd

Det som er viktig å forstå er at strømmen flyter jevnt hele tiden. Hvor mye strøm du får fra anlegget og fra strømnettet er en kontinuerlig prosess som justeres automatisk. Du er fortsatt koblet til strømnettet med et solcelleanlegg på taket. Si du bruker jevnt 100 kW. Produserer anlegget 30 kW så får du 70 Kw fra nettet. Produserer anlegget 90 kW, så får du 10 Kw fra nettet.

Hvor godt fungerer solceller i Norge?

Norge har overraskende gode forhold for solceller og gjør det til en lønnsom investering. Solinnstrålingen i Norge gjennom et år er like høy som i Tyskland. Spesielt fra mars til oktober er veldig gode måneder for produksjon. En kombinasjon av ren og «kjølig» luft gir perfekte forhold for solcellene. Det er selvfølgelig høyest produksjon ved klarvær, men så lenge det er lyst ute produseres det strøm.

Send oss en forespørsel

Vi følger deg opp i løpet av kort tid!

Scroll to Top
Rull til toppen